En dag i Norra Tokyo

11:39:52 den 2015-09-17

Hejsan på er!

I Måndags var vi i norra Tokyo och besökte två markander som är väldigt kända. Vi hoppade på vid tågstationen Koganecho, bytte i Yokohama och hoppade av vid tågstationen Ueno.
Här är jag framme i Ueno!
 
Vi promenerade bort till marknaden Kappabashi vilket också är känt under namnet köksstaden. När vi kom fram till maknaden märkde vi dock att det inte var så mycket öppet som vi hade hoppats.Men lite butiket med fina skålar och köksutrustning fanns att kolla på. Vi strosade runt i kvarteren men det blev tyvärr inget inhandlat från denna lite öde marknad. Det är möjligt att det är öppet senare på kvällen eller att det var stängt just den dagen vi var där. Men det är ingen marknad som jag kan rekomendera att besöka tyvärr.
 
Den andra marknaden vid namn Ameyoko kan jag å andra sidan verkligen rekomendera då de har allt möjligt till olika priser. Men speciellt för de personer som är på jakt efter nya skor, annorlunda kläder eller träningskläder. Det fanns nämligen hur mycket butiker som helst och det var ett myller av folk som passerade gatorna mellan Uenos och Ueno-Okachimachis tågstationer. Marknaden ligger under rälsen samt på båda sidor om den till de två tågstationer men eftersom relsen går över jord på stora pelare är man fortfarande ute i friska luften när man går genom marknaden.
 
Till lunch beställde mamma in en sushi och jag beställde in friterat fläsk med ris, inga konstigheter där. Maten var god men det var inget märkvärdigt. Vi beställde in varsitt lunchset vilket gjorde det lite billigare än vad det annars skulle vara. När man beställer in ett lunch set kostar lunchen oftast runt 1000 yen vilket är ungifär 75 kr. Man kan äta billigare om man ätier i gatustånd och man kan äta dyrare om man går på fina restauranger.
 

Kommentarer
Postat av: johanna

härliga bilder!

Svar: Tack så mycket! :D
Fanny

2015-09-18 @ 14:58:03
URL: http://nouw.com/jaxel
Postat av: Emma Engström

Alltså blir väldigt sugen på att åka dit! :D

Svar: Det var riktigt nice där! Menar du Tokyo eller just till markaden? :)
Fanny

2015-09-18 @ 19:24:29
URL: http://engstromemma.devote.se


Tack för att du vill kommentera! <3

Här kommer lite nyttig info innan du kommenterar:
- Bilder är tagna av mig om inget annat anges.
- Du är aldrig anonym, alla har en IP-adress som kan spåras.
- Jag redigerar mina bilder i Photoshop.Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Din URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback